topbella

22 Ekim 2014 Çarşamba

Güclü bagışıklık için elma ve havuc


 Sonbahar ve kış aylarında havaların soguması ile birlikte bulaşıcı hastalıklar da artmaya başlıyor.Bagışıklık sistemi zayıf olan çocuklar bu durumdan daha çok etkileniyor.Bir anne olarak çocuklarımın bagışıklık sistemini güclendirmek için dogal beslenmeye önem veriyorum.Mevsim meyve ve sebzelerini kullanarak meyve tabakları ve çocukların çok sevdigi meyve suları yaparak çocuklarımızın bagışıklık sistemini güclendire biliriz.
 Sonbahar ve kış aylarında bol olan elma ve havuc antioksidan degeri yüksek olan meyvelerdir.


Elma içerigindeki C ve E vitaminleri ile hastalıklara karşı vücut direncini artırır.Elma içerigindeki quercetin adlı madde sayesinde daha iyi akciger fonksyonu saglar.
 Havuc içerigindeki A vitamininden dolayı göz saglıgı için çok önemlidir.Havucun karaciger hücrelerinin kuvvetlenmesinde,karacigerin kendi kendini tamir etme konusunda,serbest radikalleri kenar etme konusunda büyük önemi vardır.Havuc suyu kalp ve damar sistemi için çok önemlidir,damarları açıcı özelligi vardır.
 Sabah okul öncesi ackarına içecekleri bir su bardagı elma ve havuc suyu karışımı hem çocukların iştahasını açıcak,hem de gün içerisinde karşılaşa bilecekleri mikroplara karşı koruyacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder