topbella

4 Ekim 2014 Cumartesi

Huzur ve mutluluk


 Huzur ve mutluluk nedir biliyormusunuz?İnsanlar huzurun,mutlulugun kıymetini çogu zaman anlayamazlar...Çünki huzurlu ve mutlu oldukları zaman bunun huzur ve mutluluk oldugunu bilemezler...Çok karmaşık oldu galiba:)
  Şöyle söyleyeyim;huzur ve mutluluk yaşanabilen degil,genelde hatırlanabilen bir hisstir,duygudur...Yani mutlu oldugumz an bunu anlayamadıgımız,bir zaman sonra o anı hatırlayarak"o zaman ne kadar mutlu olmuştum"dedigimiz çoktur bence...
  Bir tüccar kölesiyle beraber bir gemiye binmişti.Fakat köle hiç deniz yolçulugu yapmamıştı.Gemi küçük bir dalgayla bile sarsıldıgında köle korkusundan tir tir titriyordu.Kölenin her fırsatta sızlanması tüccarın da keyfini kaçırıyordu.Yolcular arasında bulunaan orta yaşlı bir adam yavaşca zengin tüccarın yanına yaklaştı "izin verirseniz onu sustururum"diye köleye işaret etti.
  Tüccar izin veriyorum deyince yabancı adamla tayfalar arasında bir konuşma geçti.Az sonra geminin dört tayfası köleyi apar topar kucaklayıp denize attılar. Zavallı köle bir yandan suya batıp çıkıyor öte yandan bagırarak yardım istiyordu.
  Birkaç dakika içinde tayfalardan ikisi denize atlayıp köleyi yakaladılar.Denizden çıkarılan köle artık sessisce uslu uslu oturuyordu.Ondakı deniz korkusu geçmiş fırtına endişesi ruhunu terk etmişti.Yabancı yolcunun bu garip davranışı tüccarı hayrete düşürmüştü.
  "Ey yabancı,bu yaptıgın işin hikmeti nedir?"diye sordu.Yolcu gülümseyerek şöyle dedi:
  "Köle suda bogulmanın sıkıntısını hissetmiyor,gemideki huzurun degerini anlamıyordu.İşte huzur ve mutluluk böyledir.Bir felakete ugramayan onun kıymetini bilemez!"

0 yorum:

Yorum Gönder