topbella

10 Eylül 2014 Çarşamba

Yuşa Selimin fizik tedavi egzersizleri



Sevgili anneler.Önceki yazılarımdan oglum Yuşa Selimin cri du cat sendromlu(cri du chat) oldugunu ve bu sendroma baglı rahatsızlıklarının oldugunu artık biliyorsunuz.Yuşa Selim 30 ekimde 2 yaşını tamamlayacak.Desteksiz oturamama, emekleyememe ve yürüyememe sorunları yaşıyoruz.Nedeni ise doguştan olan hipotoni.Hipotoni nedir soracak olursanız ?Kasların kasılmaya karşı gösterdigi dirence tonus,degişik nedenlere baglı tonus azalmasına ise hipotoni denir.4 ayınadan itibaren fizik tedavi alıyoruz.Aynı zamanda evde kendim de bir takım egzersizler yaptırmaya çalışıyorum.
 - Merdiven çıkma egzersizi.Merdiven çıkma kalça ve diz eklemlerini,bacak kaslarını kuvvetlendiriyor.
 -Top havuzunda egzersiz.Topların arasında oturmaya çalışırken çocugun karın kasları çalışıyor.Toplar sürekli yer degiştirdiginden çocuk dengesini korumaya çalışırken,toplar arasından tırmanırken kaslarını çalıştırıyor.
 -Çömelme egzersizleri.Bacak ve kalça kasları çalışıyor.Çocugunuzun oyuncaklarını stratejik yerlere koyarak çömelerek almasını saglaya bilirsiniz.Dizlerinden hafifce destek vererek çömelmesine yardımcı olabilirsiniz.
 -Emekleme egzersizi.Yerde dizlerinin ve ellerinin üzerine yerleştirerek karşıdakı oyuncagı almaya teşfik edebilirsiniz
 -Sürünme egzersizi.Yine toplar ve rengli oyuncaklar yardımıyla yerde sürünmesin eyardımcı olabilirsiniz.Bu şekilde kol,bacak ve karın kaslarını çalıştıra bilirsiniz.



 -Pilates topuyla egzersiz yaptıra bilirsiniz.Çocuk top üzerinde dengesini korumaya çalışırken kaslarını çalıştırır.Ayaklarını yere koyarak topu ileri geri hareket ettirirken diz eklemini ve bacakları çalıştırabilirsiniz.
Şimdilik bu kadar...Her kese geçmiş olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder