Bu gün yaptıgım yeşil domates turşusunun tarifini sizinle paylaşcam.Nasıl yapıyorum?
1- Önce domatesleri yıkıyorum ve kurumaya bırakıyorum
3-sarımsakları temizliyorum
4-aci biberleri halkalar şeklinde kesiyorum
5-kavanoza önce sarımsak defne yapragı kaya tuzu nane tane karabiber koyuyorum
6-üzerine halkalar şeklinde dilimlenmiş domateslerden ilave ediyorum.Domatesleri kat kat dizdikce arasına sarımsak nane defne yapragı tane karabiber ve ince dogranmış aci biber ilave ediyorum
7-sonra üzerine 1:1 oranında sirke ve kaynanmış su ilave ediyorum ve kavanozu kapatıp soguk bir yerde muhafıza ediyorum.
3 yorum:
Of çok nefis görünüyor. Turşuya bayılıyorum ama mideme zararlı:(
Aslında mide için zararlı degil çok fazla yemediginiz sürece
Gerçekten çok lezzetli görünüyor. Sizin tarifinize ek olarak ben taze fasülye de koyuyorum. Lezzete lezzet katıyor.
Yorum Gönder