topbella

27 Ekim 2014 Pazartesi

Yeşil domates turşusu


  Bu gün yaptıgım yeşil domates turşusunun tarifini sizinle paylaşcam.Nasıl yapıyorum?
 1- Önce domatesleri yıkıyorum ve kurumaya bırakıyorum
 
 2-Domatesler kuruduktan sonra yuvarlak dilimler kesiyorum 

 3-sarımsakları temizliyorum
 4-aci biberleri halkalar şeklinde kesiyorum
 5-kavanoza önce sarımsak defne yapragı kaya tuzu nane tane karabiber koyuyorum
 6-üzerine halkalar şeklinde dilimlenmiş domateslerden ilave ediyorum.Domatesleri kat kat dizdikce arasına sarımsak nane defne yapragı tane karabiber ve ince dogranmış aci biber ilave ediyorum
 7-sonra üzerine 1:1 oranında sirke ve kaynanmış su ilave ediyorum ve kavanozu kapatıp soguk bir yerde muhafıza ediyorum.
Bu kadar...Afiyet olsun.

3 yorum:

UmmuMaryam dedi ki...

Of çok nefis görünüyor. Turşuya bayılıyorum ama mideme zararlı:(

Doctor dedi ki...

Aslında mide için zararlı degil çok fazla yemediginiz sürece

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok lezzetli görünüyor. Sizin tarifinize ek olarak ben taze fasülye de koyuyorum. Lezzete lezzet katıyor.

Yorum Gönder